Kouran metsästysseura ry

Talvikokous pidetty ja johtokunnan uusi toimikausi käynnistyi

Hyvää kevättä jäsenille! Tätä kirjoitellessa Nurmonjoen vesi velloo kolmatta sataa metriä uomaansa kauempana Ylijoen pelloilla ja moni kyläläinen saa nauttia tilapäisestä rantatontista.

Seuran sääntömääräinen talvikokous pidettiin maaliskuun lopussa ilman suuria yllätyksiä. Talous on vakaalla pohjalla ja toiminta rullaa sujuvasti. Puheenjohtajana jatkaa allekirjoittanut (kiitos luottamuksesta!). Varapuheenjohtajana viime vuodet toiminut Timo Haapasalmi jättäytyi erovuorollaan pois johtokunnasta, ja tilalle kokous valitsi Veli-Pekka Rasinpään. Timon lisäksi erovuorossa olivat Aleksi Kottari ja Tomi Kananoja, jotka kokous valitsi uudelleen johtokuntaan, eli kokoonpano säilyi suurimmalti osin samana. Varapuheenjohtajaksi johtokunta on valinnut keskuudestaan Matti Perälän ja sihteerinä jatkaa Heikki Kauppinen. Jaostot jatkavat samojen vetäjien johdolla.

Uudistettujen sääntöjen myötä talvikokouksen päätettäväksi tuli muutama uusi asia. Johtokunnan harkinnan mukaan hyväksyttävien uusien koejäsenten enimmäismäärä alkaneelle toimintakaudelle päätettiin johtokunnan esityksen mukaisesti olevan kolme kappaletta. Vieraskortilla kaadettavan valkohäntäpeuran lihamaksuksi päätettiin 200€ (vieraskorttilaisen oikeudesta osallistua peurajahtiin päättää kesäkokous). Vuosikortteja tulevalle metsästyskaudelle päätettiin myydä enintään kymmenen kappaletta. Ohjeet vuosikorttien hakemiseen sekä vieraskorttien hinnat löytyvät nettisivujen ”Vierasluvat” -kohdasta.

Ampumaradan ympäristölupaprosessi etenee hiljalleen. Lupaa varten tarvittava kompak -radan melumallinnus on teetetty. Työ etenee ampumaratajaoston vetämänä, metsästäjäliiton asiantuntijoiden antaessa korvaamatonta apua. Kevään ammunnat aloitetaan nykyisen voimassa olevan ympäristöluvan piirissä ja ehdoilla.

Johtokunta päätti omassa kokouksessaan majan maltillisista korjaus- ja päivitystoimenpiteistä tälle vuodelle. Keittiöön hankitaan uusi pata, nykyisen ollessa käyttöikänsä päässä. Majan ulko-oven lukkoon tehdään päivitys. Nykyinen oven avauskoodi ja aiemmin jaetut kulkulätkät ovat levinneet siinä määrin hallitsemattomasti, että johtokunta katsoi aiheelliseksi muuttaa majan lukon aukaisun systeemiä. Maja on jatkossakin kaikkien seuran jäsenten käytettävissä, mutta kulunvalvonta tulee paranemaan. Aiheesta tiedotetaan lisää kun asia etenee. Lisäksi kotaan vedetään sähköt, jos kaivuri saadaan sopivasti paikalle, ja entiseen saunatilaan ja -eteiseen tehdään järjestelyjä, mm. ylimääräiset pakastimet poistetaan.

Kaurispukin kevätjahti on puhuttanut jäsenistöä. Johtokunta keskusteli aiheesta pitkään ja pohti sitä varsin perinpohjaisesti. Monia vaihtoehtoja mietittiin, mutta lopulta päädyttiin yksimielisesti siihen, että tänä vuonna kaurispukin kevätjahtia ei sallita. Kannan ollessa paikoin heikko, jätämme kaikki mahdolliset pukit perustamaan reviireitä ja jatkamaan sukua.

Metsästystarpeitaan pääsee purkamaan onneksi haittalintujahdin merkeissä. Käyttäkää poikkeuslupa hyväksi, ohjeet löytyvät nettisivuilta ”Jäsenille” -osion alalaidasta. Harakka on luvallinen saalis luvan mukaisilta pelto- ja kosteikkoalueilta 29.4. asti ja varis 7.5. saakka. Luvan mukaisilta tilakeskuksilta naakka ja varis ovat luvallisia ympäri vuoden. Huomaa, että naakkaa saa ampua vain tilakeskuksilta ja harakkaa vain pelloilta/kosteikolta. Rohkeasti yhteyttä ko. tilallisiin ja jahtiin. Muutama jäsen on jo osoittanut kiitettävää aktiivisuutta. Samalla muistutus käynnissä olevasta haittalintu- ja pienpetokampanjasta, nyt on sesonki parhaimmillaan!

Hyvää kevättä jokahittelle!

-Ville, pj

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.