Kouran metsästysseura ry

Maja

Kouran metsästysseuran maja, Pahkamaja, on seuran historian aikana kokenut monenlaisia päivityksiä kulloisenkin tarpeen mukaan. Maja palvelee seuran kokoontumispaikkana erilaisissa tilanteissa. Osoite majalle on Kalliokoskentie 250, KOURA.

Metsästysaamuina sinne kokoontuvat niin kettu-, jänis- kuin sorkkaeläinpyytäjät erilaisissa kokoonpanoissa. Hirvimetsästyksen syksyn ensimmäisessä kokoontumisessa tunnelma on kuin tonttulassa jouluna, punanuttuisia kavereita on piha täynnä, puheensorina on tasaisen naurun säestämää ja tunnelma on odottava.

Sisällä on siistiä, majaisännät ovat hommansa hoitaneet jälleen ja kaikkien on mukava kokoontua nimenhuutoon ja uusien jahtilaisten esittelyyn. Tästä alkaa monen jahtisyksy!

Metsästyspäivän aikana majalla on mahdollista käydä evästelemässä ja paistelemassa makkarat majan takassa. Voi siellä kahvitkin keittää. Tilaa on kaikille sopivasti, pöytiin mahtuu kerrallaan noin 40-50 ruokailijaa.

Tila palvelee myös kylän yhteisenä peijaisruokailupaikkana. Tällöin muutaman tunnin aikana käy 300-400 ruokailijaa herkuttelemassa hirvisoppaa, jossa ei ole lihaa säästetty.

Majan tilat ovat mitä parhaimmat erilaisten koirakokeiden järjestämisen tukikohtana. Näitä tilaisuuksia järjestetään vuosittain useampia.

VUOKRAUS

Majaa on mahdollista vuokrata omiin tilaisuuksiin. Siellä onnistuvat myös perhejuhlat laidasta laitaan. Kysy majan vuokrauksesta majaisänniltä.

Jäsenet ja maanomistajat 30,00€ / vrk (arkipäivinä)klo 0.00-23.59
Jäsenet ja maanomistajat 80,00€ / vrk (viikonloppuna)klo 0.00-23.59
Jäsenet ja maanomistajat 160,00€ / vklpe klo 12.00 – su klo 23.59
Muut 60,00€ / vrk (arkipäivinä)klo 0.00-23.59
Muut 150,00€ / vrk (viikonloppuna)  klo 0.00-23.59
Muut 300,00€ / vkl pe klo 12.00 – su klo 23.59

Siivousmaksu 150,00€ (tarvittaessa, mikäli tilat jääneet siivoamatta käytön jälkeen)

KEITTIÖ

Majan keittiö on kalustettu suurtalouskeittiökonein. Käytössä on kaksi suurta kippikattilaa, höyryuuni, riittävän tehokas kahvinkeitin suurillekin väkimäärille, sekä astianpesulinjasto, jossa on niin ikään teollisuuskeittiöistä tuttu astianpesukone. Ruokailuastiasto löytyy useammalle kymmenelle henkilölle.

LAHTIVAJA

Majan yhteyteen on rakennettu vuonna 2020 ajanmukaiset hirvieläinten teurastustilat. Nylky-, roikutus- ja leikkaustilat ovat selkeästi eriteltynä toisistaan. Tilojen suunnittelun yhtenä punaisena lankana oli hygieniatason korottaminen vastaamaan ajan vaatimuksia. Nämä tilat on luokiteltu elintarvikehuoneistoksi. Roikutustilassa on koneellinen, termostaattiohjattu jäähdytys.

Teurastamotila palvelee myös alueemme karjatiloja tarjoten ”sairaseläimen” nylky- ja paloittelumahdollisuuden puhtaassa ympäristössä.

Lahtivajan maksuun osallistuneilta 30,00€ / vrkJahtikauden ulkopuolella
Muut 60,00€ / vrkJahtikauden ulkopuolella
Lahtivajan maksuun osallistuneilta 0,00€ / vrkJahtikaudella *)
Muut 15,00 € / vrkJahtikaudella **)
*) kun vajassa on esim. hirvet riippumassa ja kylmäkoneita ei erikseen laiteta käyntiin. Samoin paloittelutilan käyttö ilmainen maksun maksaneilta.
**) kun vajassa on esim. hirvet riippumassa ja kylmäkoneita ei erikseen laiteta käyntiin.

Käytetyt paikat tulee olla siivottuna, koneet pestyinä ja sisäroskikset tyhjättynä ulkoastiaan. Siivousmaksu 150,00€ (tarvittaessa, mikäli tilat ovat jääneet siivoamatta käytön jälkeen)

PAHKAMAJAN KÄYTTÖOHJEET

Pahkamajan sisällä on peruslämpö. Lämmityksestä pääosin huolehtii ilmalämpöpumppu, jonka kauko-ohjain on seinällä hirven sarvien alapuolella.

Kovilla pakkasilla lisälämpöä tuottaa seinillä olevat lämpöpatterit. Näiden lämpötilaa saat säädettyä seinällä olevasta termostaatista. Muistathan pois lähtiessäsi säätää termostaatin osoittamaan noin kuuttatoista lämpöastetta.

Keittiökoneideen käyttöohjeet ovat kunkin koneen läheisyyteen kiinnitettynä. Näitä tulee noudattaa, tällöin keittiössä työskentelevillä on turvallista toimia.

Muistetaan, että teemme tässä tilassa ruokaa, pidetään roskat ja ruoan valmistuksessa tuleva jäte niille kuuluvissa astioissa ja päivän jälkeen nämä asiat tyhjennetään ja puhdistetaan. Kaikki ruoanlaittokoneet tulee pestä huolellisesti käytön jälkeen. Viimeisenä työnä on lattioiden pesu pesuainein ja harjalla harjaten sekä huolellinen huuhtelu sekä kuivaus lastaa käyttäen.

Keittiötiloihin on asennettu automaattinen valojen sytytys- ja sammutusjärjestelmä. Valot sammuvat, kun keittiössä ei ole ollut liikettä noin kymmeneen minuuttiin.

Muistathan sulkea keittiön ulko-oven sisäpuolelta ja poistua ”salin” pääovesta. Tarkistathan myös takaoven lukituksen.

Tupakointi on kielletty ehdottomasti kaikkialla Pahkamajan sisätiloissa ja välittömästi ulko-ovien läheisyydessä. Samoin tupakointi on kielletty myös teurastamo- ja leikkuutiloissa!

Kaikkea Pahkamajaan liittyvää voi tiedustella majaisänniltä

Tero Liljeqvist, p. 0400 331 265

Ari Peurala, p. 0400 361 819