Haittalintujen poikkeuslupajahti alkaa 25.3.

Varista, harakkaa ja naakkaa saa metsästää saadun poikkeusluvan mukaisilla ehdoilla 25.3.2024 alkaen. Poikkeuslupa on voimassa vuoden 2028 loppuun asti. Tarkemmat ohjeet löytyvät näiltä sivuilta Jäsenille -osiosta, kohdasta Muuta. Luethan ohjeet ennen jahtiin lähtöä! Tässä kuitenkin muutama nosto.

Jahti on sallittu vain luvassa mainituilla maatalouskeskuksilla ja karttaliitteiden osoittamilla paikoilla maastossa (peltoalueita sekä kosteikko). Maatalouskeskuksilla saa luvan mukaan ampua naakkaa ja varista käytännössä ympäri vuoden, maastossa varista 7.5. ja harakkaa 29.4. (seuraavina vuosina 28.4.) asti.

Saatu saalis ja ampumapaikka tulee ilmoittaa Ville Hietaselle. Raadot tulee hävittää hautaamalla. Maatalouskeskuksilla ns. variskasetin käyttö on kielletty, muualla sallittu. Ennen maatalouskeskusten läheisyyteen jahtiin menoa on syytä olla yhteydessä kyseiseen isäntään, yhteystiedot Jäsenille -osion ohjeissa.

Toivomme aktiivista jahtia! Varislintuja näyttää riittävän ja haittalintukilpailun vapaita pisteitä liikkuu suurissakin parvissa…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.