Riistakokouksen antia, riistakiintiöt ja muita kuulumisia

Seuran sääntömääräinen riista- eli kesäkokous pidettiin Pahkamajalla 5.8. Kokouksen alussa julistettiin pienpeto- ja haittalintukilpailujen voittajat. Molemmissa sarjoissa voittaja oli varsin ylivoimainen; pienpetopisteitä selvästi eniten keräsi Marko Perälä, ja haittalintujen puolella voittaja oli näytöstyyliin Markus Syrjälä. Voittajille palkinnoksi luovutettiin Jalmarin laatikkoraudat. Lisäksi arvottiin tavarapalkintoja kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken.

Kokous päätti kauden 2024-2025 riistakiintiöistä seuraavaa:

  • Teeri ja metso yhteensä kolme (3) kpl, joista yksi voi olla metso. Koppelo ja naarasteeri rauhoitettu.
  • Pyy ja fasaani vapaasti.
  • Peltopyy rauhoitettu, pois lukien kanakoirakokeessa ampuminen sallittu, edellyttäen että koiralla on kyseisen tilanteen seurauksena mahdollisuus saavuttaa ykköstulos.
  • Metsäjänis ja rusakko vapaasti.
  • Sepelkyyhky ja luvalliset vesilinnut vapaasti.
  • Pienpedot vapaasti.
  • Metsäkauris; jäsenkohtainen kiintiö kaksi (2) eläintä ja seuran koko kiintiö 30 eläintä 1.9.2024-15.2.2025 välisenä aikana. Vasa lasketaan kokonaiseksi eläimeksi. Seuran järjestämässä pikkusorkkapäällikön ilmoittamassa seuruejahdissa kaadetut eläimet lasketaan vain seuran kiintiöön, ts. oma kiintiö ei kulu.

Kevätpukkijahdissa jäsenkohtainen kiintiö yksi (1) eläin, seuran koko kiintiö viisi (5) eläintä.

Vieraskortilla (päivä-, viikko- ja kausikortti) kauriin metsästys on sallittu vain pikkusorkkapäällikön ilmoittamassa seuruejahdissa.

Seuran johtokunnalla on oikeus muuttaa metsäkauriin saaliskiintiötä kesken kauden.

Erityisesti kauriin metsästyksen osalta halutaan muistuttaa:

  • Tunnistetaan kohde-eläin ennen laukausta, vältetään emojen ampumista vasoilta pitkin kautta.
  • Pidetään ampumamatkat maltillisina, erityisesti haulikolla.
  • Vältetään useampien eläinten ampumista samasta ajosta tai samalta alueelta saman päivän aikana. 
  • Pukkeja ammuttaessa pyritään poistamaan pieniä ja huonosti kehittyneitä yksilöitä.
  • Kauriskaadoista aina välittömästi ilmoitus pikkusorkkapäällikölle sekä merkintä Oma Riistaan (lakisääteinen saalisilmoitus).

Rahoitusalueista päätettiin seuraavaa:

  • Salokorven kosteikolla (Jokineva) vesilintumetsästys sallittu vain 2.9. – 8.9. ja 30.9 – 6.10. (syyskuun ja lokakuun ensimmäinen viikko), muuten vesilintumetsästykseltä rauhoitettu.
  • Mattilan vesimontuilla vesilintumetsästys kielletty.
  • Metsästys ja ajoneuvoliikenne Talvitien hevosvalmennusreitillä kielletty.
  • Teeren ja metson metsästys pelloilta kielletty.
  • Huomio muut kieltoalueet seuran mailla, nähtävissä Oma Riistan kartalla.

Valkohäntäpeurajahdin säännöt hyväksyttiin. Säännöt ovat nähtävillä nettisivujen Jäsenille -osiossa. Kaikkien Kouran ms alueella valkohäntäpeuran metsästykseen osallistuvien on metsästystavasta riippumatta tutustuttava ko. sääntöihin. Tärkeimpinä muistettavina asioina peurapäällikölle ilmoitus jahtiin lähdöstä, seuruejahdista ilmoitus Pikkusorkka -whatsapp -ryhmässä, varmistus sallituista saaliseläimistä, oman paikan pitäminen päällä tutkasovelluksessa sekä kyttäys- että ajojahdissa ja välitön ilmoitus kaadosta peurapäällikölle.

Vieraskortilla (päivä-, viikko- ja kausikortti) valkohäntäpeuran metsästys on sallittu vain pikkusorkkapäällikön ilmoittamassa seuruejahdissa.

Hirvijahtiin ilmoittautuminen Pahkamajalla lauantaina 17.8. klo 11.00, jonka jälkeen perinteinen hyppyhirvikisa.

Seuran tilanne muuten on hyvä, taloustilanteen määrittää lopullisesti ampumaradan vaatimat lisätyöt ympäristöluvan ehtojen täyttämiseksi. Joitain meluntorjuntarakennelmia rata-alueelle jouduttaneen rakentamaan. Tuleva ympäristölupa mahdollistaa meille tulevaisuudessa kuitenkin haulikkoradan huomattavasti nykyistä tehokkaamman käytön ja auki pitämisen.

Kotaan on rakennettu kesän aikana pöytä, vedetty sähköt ja asennettu valaistus. Kiitos asianomaisille rakentajille!

Majan lukon uusiminen on osoittautunut toimivaksi. Omat kulkukoodit oveen on ainoastaan majaisännillä, muutamalla johtokunnan jäsenellä sekä jaostojen vetäjillä. Hirvi- ja pikkusorkkaporukka tulevat saamaan omat yhteiset koodinsa ennen kauden alkua. Jos jäsenillä on majalle asiaa, voivat joko majaisännät tai puheenjohtaja avata oven etäkäytöllä. Puhelinnumerot löytyvät näiltä sivuilta.

Uusi metsästyskausi pääsee toden teolla vauhtiin muutaman päivän kuluttua kyyhkyjahdin muodossa. Muistetaan tuoda luonnosta pois hylsyt ja muut roskat. Ei kuljeta viljelyksillä ilman viljelijän lupaa, ja kunnioitetaan muutenkin muiden omaisuutta. Pysytään autoilla kovapohjaisilla teillä, viimeiset sadat metrit passipaikalle voi kävellä.

Toimitaan turvallisesti; ammutaan vain harkittuun suuntaan ja vain varmasti tunnistettua saaliseläintä, oikea aseenkäsittelytapa muistaen.

Ennen kaikkea muistetaan nauttia upeasta harrastuksesta! Kuumia piippuja ja erinomaista metsästyskautta jokaiselle seuran jäsenelle!

-Ville, pj

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.